Egy kicsi zeller, egy kicsi lilakáposzta, egy lilahagyma, egy nagyobb sárgarépa, egy alma, méz, só, balzsamecet, citromlé
A zellert megtisztítom és vékony csíkokra reszelem kevés citromlé és víz keverékében addig főzöm míg felforr és leszűröm. A káposztát vékonyra lereszelem a hagymával és a répával. Picit megsózom és pár percig állni hagyom. Beleforgatom a kihűlt zellert is, az almát is vékony csíkokra reszelem pici citromlével meglocsolom. 2-3 teáskanál mézzel megcsorgatom és ugyanennyi balzsamecettel is ízesítem, (függ a saláta mennyiségétől is) ha kell kevés citromlével még savanyíthatom. Ízlés szerint kell adagolni a mézet és a balzsamecetet, ki hogyan szereteti. Nagyon finom ízletes saláta nem túl savanyúan tálalva.
FRANKFURTI SALÁTA
2009.10.08
Öntet:
3 ek majonéz, 2 ek ketchup, 1 ek tejszín, 4 ek tejföl, 1 ecetes uborka, 1 cikk hagyma, fél citromleve, 2 ek fehér bor
Ezeket jól kikeverjük, majd bele daraboljuk a többi hozzávalót .
A burgonyát karikákra szeljük. A virslit és a hagymát is fel karikázzuk beleforgatjuk a mártásba a krumplival és a felaprított petrezselyem felével. A tojásokat cikkekre vágjuk és a saláta tetejére rendezzük, meghintjük a petrezselyem maradékával. Hűtőben érlelődni hagyjuk, saláta levélre halmozva tálaljuk.
A hagymát karikára vágom picit megsózom és állni hagyom. A paradicsomokat felkarikázom, a mozzarellát is felszelem és váltakozva egy tálra rendezem. Körülbelül egy forma nagyságúak legyenek a szeletek és megborsozom, rászórom a hagyma karikákat. Egy kicsi befőttes üvegben szoktam összerázni az öntetet. A bazsalikomot felaprítom és az üvegbe teszem, ráöntöm az ecetet, olajat, cukrot pici sót kevés vizet 1-2 kanálnyit és összerázom. Leöntöm az ecetes öntettel és letakarva hűtőbe teszem egy fél órára.
CUKKINIS PARADICSOM SALÁTA
Az előző recept hozzávalói és egy kicsi cukkini.
A cukkinit, ha öregebb meghámozom, de amúgy nem kell. Nagy lyuku reszelőn lereszelem, vagy apróra összekockázom és hasonlóan készítem el, mint az előző salátát. Ezt is hűtöm kicsit.
Jégsaláta feta sajttal
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
3 db paradicsom
3 db paprika
3-4 szál újhagyma
1 doboz feta sajt
2 pohár 12%-os tejföl
ezersziget salátaöntet saját készítésű vagy Eisberg ezersziget öntet
Elkészítése:
Az elkészítés módja nagyon egyszerű és gyors.
A hozzávaló zöldségeket és a feta sajtot apró kockára, a jégsalátát csíkokra vágjuk. A tejfölt kaparjuk ki a salátaöntettel és ezt öntsük rá a feldarabold zöldségekre a sajtra, majd az egészet jól rázzuk össze. Kész is a feta sajtos jégsaláta ezersziget öntettel! Pirítóssal, kétszersülttel tálalva nagyon finom, laktató, ugyanakkor könnyű, "light" étel.
Sült pulykamellcsíkok salátaágyon
Hozzávalók 1 adaghoz:
10 dkg vegyes zöldsaláta
1 paradicsom
1 sárga kaliforniai paprika
10 dkg gomba
1 hagyma
15 dkg pulykamell
1 ek. olívaolaj
só, bors
½ tk. szárított provence-i fűszerkeverék
1 tk. mustár
tk. méz
5 ek. narancslé
Elkészítés:
A salátát mosd meg, szárítsd le, és tépkedd apró darabokra. Rendezd el egy tányéron. Vágd kockára a paradicsomot és a paprikát, és szórd meg velük a salátát. A gombát tisztítsd meg papírtörlővel (sose mosd), a hagymát vágd apró kockákra, a pulykamellet pedig csíkokra. A húst és a hagymát pirítsd 4 percig a serpenyőben, olajon, add hozzá a félbevágott gombát, és süsd még 2 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd a salátás tányérra. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot keverd össze mézzel, mustárral és narancslével. Ezt is fűszerezd, majd öntsd a salátára. Tálalás előtt hagyd állni egy kicsit, hadd keveredjenek az ízek.
Welcome to the mobile web
reklánok
<a style="position:absolute;top:-17px;left:-17px" data-cke-saved-href="#" href="#" onclick="this.parentNode.style.display='none';" ;"="">Advertise here