Egy kicsi zeller, egy kicsi lilakposzta, egy lilahagyma, egy nagyobb srgarpa, egy alma, mz, s, balzsamecet, citroml
A zellert megtiszttom s vkony cskokra reszelem kevs citroml s vz keverkben addig fzm mg felforr s leszrm. A kposztt vkonyra lereszelem a hagymval s a rpval. Picit megszom s pr percig llni hagyom. Beleforgatom a kihlt zellert is, az almt is vkony cskokra reszelem pici citromlvel meglocsolom. 2-3 teskanl mzzel megcsorgatom s ugyanennyi balzsamecettel is zestem, (fgg a salta mennyisgtl is) ha kell kevs citromlvel mg savanythatom. zls szerint kell adagolni a mzet s a balzsamecetet, ki hogyan szereteti. Nagyon finom zletes salta nem tl savanyan tlalva.
FRANKFURTI SALTA
2009.10.08
ntet:
3 ek majonz, 2 ek ketchup, 1 ek tejszn, 4 ek tejfl, 1 ecetes uborka, 1 cikk hagyma, fl citromleve, 2 ek fehr bor
Ezeket jl kikeverjk, majd bele daraboljuk a tbbi hozzvalt .
A burgonyt karikkra szeljk. A virslit s a hagymt is fel karikzzuk beleforgatjuk a mrtsba a krumplival s a felaprtott petrezselyem felvel. A tojsokat cikkekre vgjuk s a salta tetejre rendezzk, meghintjk a petrezselyem maradkval. Htben rleldni hagyjuk, salta levlre halmozva tlaljuk.
A hagymt karikra vgom picit megszom s llni hagyom. A paradicsomokat felkarikzom, a mozzarellt is felszelem s vltakozva egy tlra rendezem. Krlbell egy forma nagysgak legyenek a szeletek s megborsozom, rszrom a hagyma karikkat. Egy kicsi befttes vegben szoktam sszerzni az ntetet. A bazsalikomot felaprtom s az vegbe teszem, rntm az ecetet, olajat, cukrot pici st kevs vizet 1-2 kanlnyit s sszerzom. Lentm az ecetes ntettel s letakarva htbe teszem egy fl rra.
CUKKINIS PARADICSOM SALTA
Az elz recept hozzvali s egy kicsi cukkini.
A cukkinit, ha regebb meghmozom, de amgy nem kell. Nagy lyuku reszeln lereszelem, vagy aprra sszekockzom s hasonlan ksztem el, mint az elz saltt. Ezt is htm kicsit.
Jgsalta feta sajttal
Hozzvalk:
1 fej jgsalta
3 db paradicsom
3 db paprika
3-4 szl jhagyma
1 doboz feta sajt
2 pohr 12%-os tejfl
ezersziget saltantet sajt kszts vagy Eisberg ezersziget ntet
Elksztse:
Az elkszts mdja nagyon egyszer s gyors.
A hozzval zldsgeket s a feta sajtot apr kockra, a jgsaltt cskokra vgjuk. A tejflt kaparjuk ki a saltantettel s ezt ntsk r a feldarabold zldsgekre a sajtra, majd az egszet jl rzzuk ssze. Ksz is a feta sajtos jgsalta ezersziget ntettel! Pirtssal, ktszerslttel tlalva nagyon finom, laktat, ugyanakkor knny, "light" tel.
Slt pulykamellcskok saltagyon
Hozzvalk 1 adaghoz:
10 dkg vegyes zldsalta
1 paradicsom
1 srga kaliforniai paprika
10 dkg gomba
1 hagyma
15 dkg pulykamell
1 ek. olvaolaj
s, bors
½ tk. szrtott provence-i fszerkeverk
1 tk. mustr
tk. mz
5 ek. narancsl
Elkszts:
A saltt mosd meg, szrtsd le, s tpkedd apr darabokra. Rendezd el egy tnyron. Vgd kockra a paradicsomot s a paprikt, s szrd meg velk a saltt. A gombt tiszttsd meg paprtrlvel (sose mosd), a hagymt vgd apr kockkra, a pulykamellet pedig cskokra. A hst s a hagymt pirtsd 4 percig a serpenyben, olajon, add hozz a flbevgott gombt, s ssd mg 2 percig. Szd, borsozd zls szerint, majd tedd a salts tnyrra. A serpenyben visszamaradt zsiradkot keverd ssze mzzel, mustrral s narancslvel. Ezt is fszerezd, majd ntsd a saltra. Tlals eltt hagyd llni egy kicsit, hadd keveredjenek az zek.
Welcome to the mobile web
reklnok
<a style="position:absolute;top:-17px;left:-17px" data-cke-saved-href="#" href="#" onclick="this.parentNode.style.display='none';" ;"="">Advertise here